logo

reklam

BAŞKAN UYSAL 375 OTOBÜSÜ İETT FİLOSUNA KATTI

Tamamı yerli üretim olan 375 adet otobüsün İETT filosuna alım töreninde konuşan Başkan Uysal, “Geçmişte İETT filomuzdaki otobüslerin yaş ortalaması 15 civarıyken, bu yeni alımla birlikte yaş ortalamamız 6 seviyelerine kadar düştü. Yeni otobüslerimizde internete bağlanma imkanı sağlayan Wİ-Fİ ve cep telefonlarını şarj etmek için USB portlar var” dedi

 

İETT İkitelli Garajı’nda 375 adet otobüsün İETT filosuna alım törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, BMC (Otobüslerin alımının yapıldığı yerli üretici) Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, İBB bürokratları ile birlikte yeni otobüslerin şoförleri katıldı.

Hizmete alım töreninde konuşan Başkan Uysal, İETT’nin İstanbul’da ulaşım adına çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, “İETT önceleri sadece kendi otobüslerinin koordinesiyle uğraşırken, daha sonra ki yıllarda Özel Halk Otobüsleri ve OTOBÜS A.Ş’nin araçlarının koordinesiyle de ilgilenmeye başladı. Ayrıca İETT, vatandaşlarımızın diğer ulaşım araçlarına nereden ve nasıl ulaşacağı konusunda koordinasyon görevini yerine getiriyor” diye konuştu.

-YAŞ ORTALAMAMIZI DÜŞÜRDÜK-

İETT’nin her geçen yıl otobüslerinde konfor ve kaliteyi yükseltme adına önemli çalışmalar yürüttüğünü ve filosunu genç tutmak için de aralıklarla alımlar yaptığını kaydeden Başkan Uysal konuşmasına şöyle devam etti: “İETT’nin toplamda 3 bin aracı var. Filomuza 375 adet otobüs daha ekliyoruz. 181 hatta hizmet verecekler. Yeni otobüslerimizin nerede çalışacakları, ilçe gezilerimde gelen talepler, 153’ü arayan vatandaşlarımızdan gelen talepler ve direkt İETT’yi arayarak talepte bulunan vatandaşlarımızın bu talepleri incelenerek ona göre dağıtım yapılacak. İstanbul’daki tüm vatandaşlarımız Ramazan Bayramı’nda yeni araçlarla yolculuk etmiş olacak. Geçmişte İETT filomuzdaki otobüslerimizin yaş ortalaması 15 civarıyken, bu yeni alımla birlikte yaş ortalamamız 6 seviyelerine kadar düştü. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Özel sektörde araç konforu ne ise ondan daha iyi olmak zorundayız. Biz kamuyuz ve özel sektöre öncülük yapmak zorundayız. Dünyaya baktığımızda ise onlardan daha önce olduğumuz noktalar var.”

-OTOBÜSLERİMİZ KARAKUTU, Wİ-Fİ VE USB PORT VAR-
Başkan Uysal yeni araçların teknik özelliklerinden de bahsederek, “Bu otobüslerimizde sadece uçaklarda bulunan ‘karakutu’da olacak” dedi. Başkan Uysal’ın paylaştığı diğer detaylar şöyle:“Bu araçlarımızda ayrıca araçların güzergâhına bildiren ekranlar bulunuyor. Yolcularımızın hangi durağa ne zaman erişebileceğini görebiliyor. Durakta bekleyen yolcular da otobüsün kaç dakika sonra durağa geleceğini bilgi ekranlarından takip edebiliyor. Bunların hepsini İETT’nin kendi mühendisleri yapıyor. Araçların tamamında internete bağlanma imkanı sağlayan Wİ-Fİ ve cep telefonlarını şarj etmek için USB portlar var. Bütün araçlarımız engelli erişimine imkan sağlıyor. Diğer yandan şu anda hizmet veren tüm İETT otobüslerimizi engelli vatandaşlarımızın erişebileceği hale getirdik.”

 

-YERLİ SANAYİYE DESTEK OLUYORUZ-
İETT’nin en konforlu araçları filosuna kattığını ve bu araçların tamamının yerli üretim olduğunun altını çizen Başkan Uysal yerli üreticilerden beklediklerini şöyle sıraladı:“Kamu olarak yerli sanayimize destek olmamız gerektiğinin farkındayız. Bugün itibariyle en konforlu, en iyi otobüsü alıyoruz. Ama biz yarın itibariyle bundan sonra alacağımız otobüslerde de dünyadaki en konforlu aracı talep ederiz. Otobüslerde klimalar standart.Önemli olan, yolcu sayısına göre klimaların çalışması. Yani iklimlendirme yapabilme. O hazırlığı -burada bulunan- yerli üreticimizler şimdiden yapsın. Bizler size destek vereceğiz, sizler de bize dünyada konforu yakalama adına en konforlu araçları yapacaksınız. Sizlerden talebimiz bu. İSKİ’nin aldığı iş makineleri ile ilgili olarak da yerli üreticilerimizden bu yönde bir talebimiz oldu. Otobüs firmamıza söylediğimizi de onlara söylüyoruz. Bugün itibariyle işimiz gören değil, gelecek yıllarda da isteklerimizi karşılayacak seviyede olmalı ki bizim de bu desteğimiz, bu alımlarımız devam etsin.”

-ESKİ ARAÇLARI HURDAYA AYIRMIYORUZ-
Başkan Uysal İETT araçlarını yenilerken eski araçları hurdaya ayırmadıklarını, yenileme çalışmaları yaparak ihtiyaç sahibi olan kardeş şehirlere gönderdiklerini hatırlatarak, “Afrika’da birçok ülkeye ve kardeş belediyelere bu araçlarımızı yenileyerek gönderdik. Ortadoğu’ya gönderdik. En son da Balkanlara 60 araç gönderdik. Biz filomuzu yenilerken aynı zamanda ihtiyacı olan kardeşlerimize eski araçlarımızı göndermiş oluyoruz” dedi.

Başkan Uysal’a konuşmasının ardından BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak otobüs maketi hediye etti.

Başkan Uysal daha sonra da hizmete alınan otobüslerden birine binerek otobüsü yakından inceleyerek şoför koltuğunda basın mensuplarına poz verdi.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ