logo

reklam

Bilecik 3. Kestane Kabağı Festivali yapıldı

        

Bilecik Valisi Süleyman Elban, merkez Kızıldamlar köyündeki festivalde, dsc_5531bu tür festivallerin asıl amacının bir araya gelip, üretilen ürünlerin tanıtılması olduğunu söyledi.

Bilecik’te, Kızıldamlar köy muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde “3. Kestane Kabağı Festivali” düzenlendi.

Çiftçinin hem emeklerinin karşılığını almak hem de ürünlerini tanıtmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

“Ürünlerimizi tanıtabilmek için benzeri organizasyonlara ihtiyacımız var. Bunun dsc_5520için de farklı yöntemler belirlenir. Bizler daha çok festival şeklinde düzenleme yapıyoruz. Festivalle hem ürünümüzü tanıtıyoruz hem de gurbette yaşayanların bir araya gelmesine vesile oluyoruz. Gelecek yıllarda, tanıtımla daha büyük üretim yapılacağına inanıyorum. Kabağımız ismiyle aynı zamanda ilimizi de tanıtmış olacak. Bu tür etkinliklerin diğer köylerimiz de ürünlerini tanıtmaları ve bir araya gelinmesi için örnek teşkil etmesini diliyorum.”

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Bilecik’in verimli topraklar olmasının yanın da birlik, bdsc_5582eraberlik ve kardeşlik hamurunun kavrulduğu topraklar olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’de bir vatandaşımız vatanın birliği, beraberliği ve geleceği noktasında çalışıyor ve gayret gösteriyorsa biz bu ülke ülkenin kurucu taşı olarak bir kat daha fazla çalışmalıyız ve üretmeliyiz. Köyümüzde ürettiğimiz ürünleri günümüz dünyasında üretmek tek başına yetmiyor. Bunun en iyi tanıtımına yapmak lazım.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise Bilecik’te farklı ürünler piyasaya çıkartıp, çiftçinin alım gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Mustafa Gezen de çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmeleri için festival düzenlediklerini anlatarak, 3-5 yıl önce 100-150 ton kabak üretimi yaparken bugün bunu bin tona çıkarttıklarını bildirdi.

Köy muhtarı Metin Gezen’in konuşması ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Bölümü ödsc_5483ğretim görevlisi Mesut Kaplan’ın “Kızıldamlar bal kapağı coğrafi tescili” hakkında bilgi vermesinin ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan Mustafa Gönül’e, Vali Elban, ikinci olan İsmail Yıldırım’a 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, üçüncü Muharrem Gezen’e, Yıldız tarafından ödülleri verildi.

Festivale, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Mefail Ateş, AK Parti İl Başkanı Fikdsc_5633ret Karabıyık, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkani Oktay Tepe İstanbul Gölpazari Gökceler Köyü Derneği Başkani Hüseyin Özer İstanbul Gölpazari Üzümlü Köyü Derneği Başkani Bahri Tongur Osmaneli Günüören Köyü Dernek Başkani Ahmet Hulisi Çakır ,İstanbul Tuzla Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı  Nursel Temizel  Bilecik Kültür Dernekleri Eskişehir Federesyonu Başkanı Aras Samet Selçuk Pazaryeri Dernek Başkani Eyüp Şengül Gölpazari Dernek Başkani Hicran Çınar Akköylüler Dernek Başkani Hasan Yıldız Bözüyüklüler Dernek Başkani Ekrem Borazan Söğütlüler Dernek Başkani İlyas Aydemir ve birçok davetli katıldı.

dsc_5597

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_5638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_5661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_5534

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_5539

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ