logo

reklam

BÜYÜK TÜRK ŞAİRİ NAZIM HİKMET KARTAL’DA ANILDI

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Nazım Hikmet Ran, 117. doğum gününde Kartal Belediyesi ve  Hasat Sanat Atölyesi’nin işbirliği ile düzenlenen etkinlikte şiirler ve türkülerle anıldı. Anma törenine akın eden Kartallılar, salonu hınca hınç doldurdu.

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Başkan Danışmanı Gülcemal Fidan, Kartal ADD ( Atatürkçü Düşünce Derneği) Şube Başkanı Kemal Arslan, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Kartal’da görev yapan mahalle muhtarları ve çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı.

Anma etkinliği Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ve Nazım Hikmet Ran’ın hayatının anlatıldığı belgesel ile başladı. Şair Nazım Hikmet’i anma gecesinde Kartallı sanatçılar; Müfit Can Saçıntı, Ali Çoban, Cenan Çamyurdu, Taner Özsoy, Muzaffer Özdemir, İsmail Biçer, Ali Aluç, Nalan Çelik, Niyazi Yaşar, Dilruba Nuray Erenler, Ali Rıza Gelirli, Hasan Seçkin, Özgün Menevşe, Ömer Lütfü Demircan, Metin Kaya, Hüseyin Aslan, Ata Yiğiz, Sevilay Özyürek, Zeynel Kaya, Gülcan Işık, Muhittin Köroğlu ve Durmuş Türker sahne alarak şairin şiirlerini seslendirdi ve insan olarak Nazım Hikmet’i anlattı.

Mandıra Filozofu olarak tanınan Kartallı sanatçı Müfit Can Saçıntı, Nazım Hikmet’in sinemacı kişiliği üzerine bir konuşma yaptı. Saçıntı’nın konuşması, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Anma gecesinin sonunda konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, “Nazım Hikmet; romantiktir, devrimcidir, ilericidir, geleceğe ışık tutar. Bu dünyadan bir Nazım geçti, iz bıraktı ve gönüllerimize kazındı.” dedi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, konuşmasının ardından sanatçılara katkılarından dolayı teşekkür ederek, anma gecesinin düzenlenmesinde emekleri geçen Hasat Sanat Yönetmeni Hasan Seçkin’e de teşekkür plaketi takdim etti.

Sanata, sanatçıya, kültüre verdiği önem ve desteği Kartal’da hayat verdiği başarılı projelerle taçlandıran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğindeki Kartal Belediyesi, yıl boyu gerçekleştirdiği etkinliklerle de Kartallıları sanat ve kültürle buluşturmaya devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında dünya şiirinde derin etkiler bırakmış olan şairlerden Nâzım Hikmet, 117. doğum günü nedeniyle, Kartallı sanatçılar tarafından geniş bir etkinlikle anılacak.

 

Kartal Belediyesi ve Hasat Sanat Atölyesi işbirliği ile gerçekleşecek olan anma etkinliği, Nebil Özgentürk belgeseliyle başlayacak. Ünlü şairin birçok yönüyle ele alınacağı etkinliğin; şiir, yazın, müzik, tiyatro ve sinema sanatçıları arasında; Nüfit Can Saçıntı, Ali Çoban, Cenan Çamyurdu, Taner Özsoy, Muzaffer Özdemir, İsmail Biçer, Ali Aluç, Nalan Çelik, Niyazi Yaşar, Dilruba Nuray Erenler, Ali Rıza Gelirli, Hasan Seçkin, Özgün Menevşe, Ömer Lütfü Demircan, Metin Kaya, Hüseyin Aslan, Ata Yiğiz, Sevilay Özyürek, Zeynel Kaya, Gülcan Işık, Muhittin Köroğlu ve Durmuş Türker bulunuyor. Anma etkinliği, 15 Ocak Salı günü Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi’nde, saat 18.00’da gerçekleşecek.

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ