logo

reklam

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN MUHARREM AYI İFTAR YEMEĞİ

muharrem-iftar-yemegi-5 Kartal Belediyesi, Muharrem ayının başlaması ile birlikte Muharrem orucu tutacak vatandaşlara iftar yemeği düzenledi. Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’ndeki iftar yemeğinde, Muharrem orucu tutan vatandaşlar, bir amuharrem-iftar-yemegi-1rada oruç açmanın mutluluğunu yaşadı.

Kartal Belediyesi, 2 Ekim- 13 Ekim tarihleri arasında Muharrem orucu tutacak olan vatandaşlar için Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’nde iftar yemeği düzenleyecek. Muharrem ayı orucu tutan vatandaşlar Kartal Cemevi ve Uğur Mumcu Cemevi’nde bir araya gelerek ilk oruçlarını açtı. Birçok vatandaşın yoğun ilgi ile katıldığı iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.muharrem-iftar-yemegi-7

Kartal Cemevi’ndeki iftar yemeğine Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fifan, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Hüsnü Süslü, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal CHP Kadın Kolları Başkanı Sema Demirhisar, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İftarda konuşan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan, “Bugün, Muharrem ayımızın ilk gününde Kartal Cemevi’mizde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz gibi bu matem ayında, bu matem ayına yakışır şekilde aşure olabiliyorsak, aşurenin tadına birlikte varabiliyorsak ve bundan yaklaşık 1400 yıl önce yaşanan Hz. Hüseyin’e kasteden zalimleri aklımızdan geçirerek mazlumun yanında yer alabiliyorsak, zalime karşı durabiliyorsak… O zaman nerede bir mazlum varsa, nerede bir ezilen varsa bu oruç ayında onları da bir kez daha düşüneceğiz diyorum. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün, her kültür ve inanca mensup insanların barış, birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması konusuna gösterdiği hassasiyetle bir Muharrem ayında daha biraradayız ve orucumuzu huzur içerisinde açıyoruz” dedi.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ise “ Muharrem ayımızın bugün ilk günü. Kartal Cemevi Vakfı’mızda 12 gün boyunca oruçlarımızı açacağız. Yemek veren tüm canlara, dostlara, katkı sunanlara teşekkür ediyoruz. İlk gün; kaymakamımız, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün siyasi parti temsilcilerimizi ayrım yapmaksızın davet ediyoruz. Hani diyoruz ya, çokluk içinde birlik diye. Yöresi, bölgesi, köyü, şehri, inancı, ırkı ne olursa olsun Kartal’da bu birlikteliği sağlıyoruz. Onun için burada sadece ihtiyacı olanlar değil bu havayı teneffüs edecek tüm canlarımızla orucumuzu açacağız. Bu oruç sadece oruç olmaktan ziyade bir matemdir, bir yastır. Tutamadığımız zaman da yasını tutacağız” dedi.
 

Share
#

SENDE YORUM YAZ