logo

reklam

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN PENDİK ESNAF ODASINI ZİYARET ETTİ

Pendik Esnaf Sanatkarlar Odasının düzenlemiş olduğu kahvaltılı basın toplantısı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in katılımı ile Pendik Esnaf Sanatkarlar odası toplantı salonunda yapıldı. Başkan Ahmet Cin oda başkanlarının sorunlarını dinledi.

 

Kahvaltılı basın toplantısına Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu, Pendik Maltepe Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezayi Kantarcı, Pendik Şöförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, Pendik Oto Sanayi Sitesi Başkanı Ethem Aksoy,Pendik Terziler Odası Başkanı Sebahattin Soyer,Dolayoba Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arslan Metin, Pendik Kadın ve Erkek Berberler Esnaf Odası Sadık Türker, Dolayoba Şoför Odası Baskan Vekili Necip Tarhanacı, Tuzla Şöförler Odası Başkanı Mustafa Tahsin Kırıcı ve çok sayıda Oda temsilcisi katıldı.

Kahvaltı programın açılış konuşmasını yapan Pendik Esnaf Odası Başkanı Bilal Gündoğdu şunları söyledi.  “Kuzey Irak’ta  PKK tarafından şehit edilen vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum.  Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olunduğumuz sürece terör örgütleri ve diğer ülkeler  Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkamayacaktır dedi. Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti.

Pandemi nedeniyle kapalı olan cafe ve restoran işletmecilerin maddi anlamda sıkıntı çektiklerini belirten Gündoğdu kredilerin ertelenmesi için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi. Bendevi Palandöken’in de katkılarıyla kredilerinin ertelendiğini ve esnaflara yeni kredilerinin kullandırıldığını ifade eden Bilal Gündoğdu Esnaf Odası Başkanı olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak güçlerinin de bir yere kadar yettiğini söyledi.

Bilal Gündoğdu Esnaf Odası Başkanı olarak ilk kez Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in kendilerini ziyaret ettiğini ifade ederek ziyaret nedeniyle Başkan Ahmet Cin’e teşekkür etti.

 

AHMET CİN  PENDİK HALKINA HİZMETTE BULUNMAK BİZİM İÇİN KUTSAL BİR GÖREVDİR.

Ahmet Cin kahvaltı  basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Pendik bizim ben 1977 senesinde Pendik’e geldim.44 yıldır da Pendik’liyim. Evim işyerim sosyal hayatım ve siyasal faaliyetlerimi de burada yaptım. Burada bir aile olarak sizin içinizden birisiyim. Dolayısıyla burada hizmet etmek ve buradaki halka hizmette bulunmak bizim için kutsal bir görevdir. Önceki dönemlerde Burhan Bey, Kenan bey ve Erol Beyin de  Pendik’e  çok önemli projeleri oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz. Sonuç itibariyle herkesin kendine uygun yönetim tarzı var. Bu yönetim tarzına göre de Pendik’i yönetmeye çalışıyoruz. Bizim’de yönetim anlayışımız diğer arkadaşlarımıza göre biraz farklı.iz de kendi yöntemimize göre bu süreci yönetmeye çalışıyoruz.

31 Mart’ta biz Belediye Başkanı olduk hamd olsun. İBB ile ilgili seçimlerin tekrarı gündeme geldi.23 Haziran’da seçim tekrarı oldu. Tam milletimiz karar verdi biz de seçim planlarımızı ona göre yapalım dedik. Projelerimizi artık devreye almaya başladık. Bu sefer Şubat gibi pandemi çıktı. Dünyanın ve bizlerin de hazırlıksız olduğu sıkıntılı sürece girdik.

Daha sonra 5.8 lik bir deprem oldu Belediye binamızda sıkıntılar yaşamaya başladık. Kolonlar çatladı ve belediyeyi taşımak zorunda kaldık. Tam pandeminin toparlanma sürecinde tekrar bir zirve yaptı.Mecburen bizde tekrar tedbirler almak zorunda kaldık. Dolayısıyla hakikatten sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Bize de böyle zaman nasip oldu. Yapacak bir şey yok. Biz de bu şartlara uyarak elimizden geleni gayreti yapmaya çalışıyoruz’’dedi.

 

Başkan Ahmet Cin konuşmasına şöyle devam etti. Pendik genelinde pandemi döneminde 100 bin vatandaşa nakdi ve gıda yardımı yaptık. Esnaflara yönelik te desteklerimiz devam ediyor.

Dükkanları kapalı olan kuaförler’inde bu destek paketinden yararlandırıldığını ifade eden Cin toplam da 600’den fazla kuaföre maddi ve gıda desteği sağladıklarını söyledi.

 

İBB’DEN HİZMET ALAMIYORUZ

İBB ile ilgili sorunların giderilmediğini ifade eden Başkan Ahmet Cin İBB’den projelerle ilgili hiçbir şekilde  hizmet alamadıklarını söyleyerek buna rağmen seçim döneminde verilen tüm sözlerin bir bir hayata geçirildiğini ifade etti.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Kaynarca mahallesi’nde halkın talebi için İBB’ye defalarca yazı yazmalarına karşın tuvalet isteğinin yapılmadığını vurgulayarak bunu Belediye olarak kendilerinin yaptığını ancak İBB tarafından tuvaletlerin sökülerek vatandaşın hizmet alımın engellendiğini belirtti. Başkan Ahmet Cin İBB’nin halka hizmet getirmek yerine üstelik kendilerine dava açtıklarını ifade ederek İBB’nin ne yapmaya çalıştıklarının bir türlü anlaşılamadığını söyledi.

 

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Pendik’in en çok yatırım yapan ilçeler arasında olduğunu belirterek kentsel dönüşümle ilgili projelerin de sürdürüldüğünü söyledi. Taşlıbayır da kentsel dönüşümle ilgili tüm planların yapıldığını ifade eden Başkan Ahmet Cin vatandaşların ev sahibi olmaları için 20 yıl vadeli kredilerin kullandırılacağını söyledi.

BÜTCENİN  %39 UNU YATIRIMA AYIRDIK

İstanbulda en fazla yatırım yapan ilçeyiz. Piyasaya hiçbir borcumuz yok. Kamuya olan boçlarımızıda yapılandırdık. Mülkiyet sorunlarımızı çözdük. İmar planlarının % 95 ini bitirdik.

YENİ BELEDİYE BİNAMIZIN TEMELİNİ PEK YAKINDA ATACAGIZ

Eski Pendik imam hatip lisesinin arkasındaki 10 dönümlük yeni belediye binamızın temelini pek yakında atacağız. Pendik halkına hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
#

SENDE YORUM YAZ