logo

reklam

RIZA KARATAŞ: CHP PENDİK iLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanlığına aday olan Rıza Karataş 19 Kasım Pazar günü CHP Pendik İlçe Başkanlığı’nda adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik ilçe Başkanı Tarık Balyalı; Rıza Karataş’ın adaylık açıklaması öncesinde CHP’ li üyelerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları söylemleri yanlış bulduklarını belirterek üyeleri ikaz etti. Balyalı; AK Parti’nin beş yıldır Pendik’te kongre yapamadığını belirterek Cumhuriyet Halk Partisi’nin Pendik’te şölen içinde kongre yaptığını bundan da gurur duyduklarını ifade etti.

Rıza Karataş adaylık açıklamasında şunları söyledi.

“İl Başkan Yardımcım,  İlçe Başkanım,  İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları,  Gençlik Kolları,  Mahalle Birim Başkanları,  Sivil Toplum Kuruluşları, temsilcileri,  Temiz Siyaset Platformu’nun değerli üyeleri,  değerli basın emekçileri, her zaman desteklerini yanımda hissettiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu üyeleri, sevgili örgüt arkadaşlarım, yoldaşlarım, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş Geldiniz.

Bugün burada sizlerden aldığım güç ve destekle, Pendik İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıklamaktan mutluluk duyuyorum.

MÜCADELEDE ÖN SAFHALARDA YÜRÜMEK ADINA HEP BİRLİKTE YOLA ÇIKIYORUZ

Sevgi insanın özü olduğu gibi, en önemli gerçeğidir. Doğasında sevgi olan memleketimin çocukları, Nazım Hikmet’in de dediği gibi; “Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim.” bu mücadelede ön safhalarda yürümek adına hep birlikte yola çıkıyoruz.

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Hedefleri olan bir İlçe Başkan Adayı olarak, asli amacım birleştirici bir güç olmayı başarabilmektir.

Gün birlik olma günüdür. Uzun zamandır örgüt içersinde yaşanan kutuplaşmanın arkasında örgütü gruplaştıran ve grupları çarpıştırarak kendine menfaat sağlayanlar bilmeliler ki, artık buna izin vermeyeceğiz. Örgütümüzün içindeki gruplaşmalara neden olan bu anlayışı değiştireceğiz.

Aslolan kendi aramızdaki seçimleri kazanmak olmadığı gibi, rakibi ötekileştirmekte değildir. Aslolan ülkemizi tecrit eden AKP faşizmine karşı birleşerek bir orman gibi kardeşçesine direnmektir. Bizler birbirimiz ile uğraşırken, AKP iktidarı Atatürkçülük üzerinden oyun oynamaktadır. Atatürkçülük; yazı devrimidir. Peçeden, sarıktan ve cübbeden kurtulmaktır. Atatürkçülük; çağdaşlıktır, yeniliktir. Ve bunu anlatmak, savunmak bizim öncelikli görevimizdir.

Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkmak için; Devletçilik yerine komisyonculuk, Halkçılık yerine ayrımcılık, Cumhuriyetçilik yerine oligarşiyi, Milliyetçilik yerine ümmetçilik getiren AKP iktidarına son vermek için sokaklara çıkmalıyız!

Bugünkü düzen baskıcı bir ara rejimdir ve gücü ellerinde bulunduranların güçlerini kullanmaktan vazgeçmeyecekleri de ortadadır.

BİZLER TARİH BOYUNCA KİMSEYE BOYUN EĞMEDİK

Bizlerin başkaldırışı bu tutsaklığa isyanımızdan, asiliğimiz ise özgürlüğe olan sevdamızdandır. Bizler tarih boyunca kimseye boyun eğmedik. Haksızlıklar karşısında dimdik durarak haklarımız ve halkımız için mücadele ettik. Şimdi gün yeniden mücadele günüdür!

GÜÇLÜ BİR MUHALEFET OLUŞTURMALIYIZ

Pendik’in demografik yapısını dikkate alarak üye tabanımızı, mahalle birim başkanlarımızın da etki alanını güçlendirecek şekilde genişletmeliyiz. Teröre bulaşmamış tüm emek bileşenleriyle bir araya gelip birlik ve beraberlik içinde güçlü bir muhalefet oluşturmalıyız. Aynı zamanda sendikalar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmalı, amacımızı ve projelerimizi anlatmalıyız. Kapı kapı gezip sokağı örgütlemeliyiz. Bunu hep birlikte yapacağız.

GELECEĞİMİZ, GENÇLERİMİZ

Geleceğimiz, gençlerimiz! Sizler sadece afiş dağıtan, pankart asan, sahadaki destekçilerimiz olmamalısınız. Sizler bundan çok daha fazlasısınız! Sizlere kendinizi temsil etmeniz için fırsat yaratmalıyız. Ve sizlerin farklı ve dinamik görüşlerini can kulağı ile dinlemeli, sizlerle birlikte gelişmeli ve geliştirmeliyiz.

PENDİK’İ BERABER YÖNETECEĞİZ

Devrimci kadınlarımız! Siz kadınlarımızın hayır referandumunda neler yapabildiğinize şahit olduk. Sizler isterseniz dünyayı değiştirirsiniz. Pendik’i beraber yöneteceğiz. Sizlerin değerli fikirlerinizle dünyayı güzelleştireceğinize canı gönülden inanıyorum. Ve ben bu süreçte sizlerin yanınızda yer almaktan onur duyacağım. Bu yapının temel taşlarını sizler oluşturacaksınız.

 BİZ BİRLİK OLUP BAŞARACAĞIZ

Hayalim “aklı hür, vicdanı hür toplumun bir parçası olabilmek!”

Umut bittiği an kaybediş başlar, kaybetmemiz için yapacakları ilk şey umudumuzu yok etmek olacaktır. Umudumuzu yeşertmeliyiz arkadaşlar!

Biz aslında kuruttukları dere, kestikleri zeytin ağacı, Reyhanlı’da elini göğe açan anne, oğlunu mezara koyan baba, evladının kemiklerini soran cumartesi annesinin gözyaşı olmalıyız. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Parti’liyiz!

Biz kulak olacağız, ses olacağız, yürek olacağız. Biz birlik olup başaracağız!” dedi

 

Etiketler: » »
Share
#

SENDE YORUM YAZ