logo

reklam

Tuzla’da İhtiyaç Sahibi Ve Dezavantajlı Vatandaşlar İçin Ücretsiz Berber Hizmeti

Tuzla’da yaşayan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlar için ücretsiz berber hizmeti başladı. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda açılan berberde ilk tıraşlar yapıldı.

Tuzla Belediyesi, sosyal belediyecilik projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatıyla açılan ‘ Tuzla’nın Berberi’, ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı vatandaşlar için ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda ilk tıraşlarda yapıldı. Tuzla’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların ve dezavantajlı vatandaşların, berbere ulaşımı da Tuzla Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca berber dükkanında Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, tek kullanımlık önlükler ile her tıraştan sonra dezenfekte edilen malzemeler kullanılacak. İlk tıraşını olan vatandaşlara da Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı sürpriz yaparak ziyarette bulundu.

“BU HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Şelale Park’ta bizim Engelli Koordinasyon Merkezimizin, önündeyiz. Burada birkaç noktayı Engelli Koordinasyon Merkezi olarak ayarlamıştık. Şu anda verilen hizmet, Koronavirüs salgını döneminde yaşlı olan, engelli olan ve bazı problemleri olabilecek olan vatandaşlarımıza berber hizmeti verebilmek, saçlarını bu dönemde kestirmek ihtiyacı duyan ve kişisel bakımlarını yaptırmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ile beraber burada güzel bir merkez oluşturduk. Yaşlılar Merkezimizdeki, misafirlerimizden bir tanesi şu anda içeride tıraşını oluyor. Bu hizmete de devam edeceğiz. Pandemi dönemini de hep birlikte dayanışma içerisinde atlatacağız. Öncelikle Sağlık Bakanlığımız ve Dünya Sağlık Örgütü’nün onayladığı aşılarımızı olarak mutlaka, maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek bu savaşı kazanacağız” dedi.

Tuzla’nın Berberi’nde saç tıraşı olan Kemal Özdemir,” Şifa Mahallesi’nden geliyorum. Çok güzel bir uygulama. Ben Yaşlılar Merkezi’ne 3-4 senedir geliyorum. Yaşlılar Merkezi’ne gelip tıraş oluyordum. Bundan sonra burada olacağım” dedi.

Share
#

SENDE YORUM YAZ