logo

reklam

KARTAL GİRESUNLULAR DERNEGİ YEREL BASINLA BULUŞTU


Kartal Giresunlular Derneğinin  düzenlemiş olduğu yemekli basın toplantısı Ceyhan dürümde yapıldı. Toplantıya ,Dernek  Başkanı Cengiz Demirkaya, Başkan Vekili İsmail Yüksel, Başkan Yardımcıları Orkun Dandin, Genel Sekreter Mahmut Palaz, yönetim kurulu üyeleri Azmi Kirman ve Av. Ferhat Akbayrak katıldı.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİYE ÖNCELİĞİM YOK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cengiz Demirkaya, derneğin herkese eşit mesafede durduğunu vurguladı. Demirkaya, görev süresi boyunca birçok siyasi isim ve kamu temsilcisinin derneği ziyaret ettiğini belirterek, “Hiçbir siyasi partiye önceliğim yoktur. Herkese eşit mesafedeyim. Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin, gazetecilerin ve özgür basının yanındayım” dedi.

Basının toplum için taşıdığı öneme dikkat çeken Demirkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, 6 Nisan’da anılan öldürülen gazetecileri de rahmetle andı.

DERNEĞİN GEÇMİŞİ VE KARTAL’DAKİ YERİ

Demirkaya, derneğin yaklaşık 35 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, kendisinin ise derneğin 3. başkanı olduğunu söyledi. İlk başkanın Kenan Şahin, ardından uzun yıllar görev yapan ismin ise bugün derneğin onursal başkanı olan Reşat Dandin olduğunu ifade etti.

Kartal’da Giresunlu nüfusun önemli bir yer tuttuğunu belirten Demirkaya, ilçede farklı Giresun derneklerinin de bulunduğunu ancak kendi derneklerinin şu an bir lokalinin olmadığını söyledi. Buna rağmen etkinlikler düzenlediklerini ve hemşehri dayanışmasını sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti.

“KAPIMIZ HER SİYASİ GÖRÜŞTEN HEMŞEHRİYE AÇIK”

Yönetimde farklı siyasi görüşlerden isimlerin bulunduğunu dile getiren Demirkaya, derneğin kapsayıcı bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. “Derneğimizin yönetiminde de üyelerinde de her siyasi partiden arkadaşlar var. Hiç kimseye kapı kapalı demiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yaklaşımın, derneğin temel çalışma anlayışını oluşturduğunu belirten yöneticiler, hemşehrilerin ortak sorunları etrafında birleşmesinin önemine dikkat çekti.

GİRESUN’UN TARİHÎ VE KÜLTÜREL MİRASINA VURGU

Toplantıda Giresun’un tarihî rolü ve kültürel birikimi de geniş yer buldu. Demirkaya, özellikle Kurtuluş Savaşı döneminde Giresunluların üstlendiği role dikkat çekerek, gönüllü alaylar, Topal Osman ve cephe hattındaki fedakârlıkların yeterince bilinmediğini söyledi.

Giresun’un sadece tarihî yönüyle değil; fındığı, kirazı, doğası, kemençesi ve sanatçılarıyla da güçlü bir kimliğe sahip olduğunu belirten konuşmacılar, kentin kültürel tanıtımının daha fazla yapılması gerektiğini dile getirdi.

GÜNDEMİN ÖNE ÇIKAN BAŞLIĞI: MADEN SAHALARI VE ÇEVRE KAYGISI

Basın toplantısında en dikkat çeken başlıklardan biri ise Giresun’daki maden sahaları ve çevresel etkiler oldu. Konuşmacılar, özellikle son dönemde Giresun’un geniş bir bölümünün maden sahası ilan edilmesine yönelik iddiaların kamuoyunda ciddi endişe yarattığını ifade etti.

Demirkaya, Giresun’da halkın ve yerel basının bu konuda hassas olduğunu söylerken, çevreye zarar verecek uygulamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Share
#

SENDE YORUM YAZ

6+2 = ?