logo

reklam
21 Şubat 2015

MHP SANCAKTEPE SEÇİM STARTI VERDİ

DSC_0842DSC_0831DSC_0809DSC_0804MHP Sancaktepe ilçe Başkanlığı 1. bölge genişletilmiş istişare toplantısı için kahvaltı verdi.

MHP Sancaktepe İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği 1. Bölge genişletilmiş kahvaltılı istişare toplantısı Sancaktepe’de yapıldı. MHP Milletvekili ve il yöneticilerinin yanısıra 1.Bölge Milletvekili adaylarının ve muhtarların, STK Temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı kahvaltıya basın mensuplarının ilgisi de oldukça yoğundu.

Açılış konuşmasını yapan Sancaktepe MHP İlçe Başkanı Yaşar Özkan, yaşadıkları Sancaktepe’nin birçok sorunu olduğunu ancak bunların çözümünün bir türlü sağlanamadığını ilçelerinin tinerciler ve bonzai kullananlara neredeyse teslim edildiğini vurguladı. Trafoların yetersiz kaldığını anlatan Özkan Sancaktepe’de kullanılmayan parklara harcanan paraların bir kısmının dahi trafolara ayrılması durumunda bu sorunun rahatlıkla çözülebileceğini söyledi.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi : ” Bu toplantılar önümüzde ki süreçte daha da çoğalacak. MHP Milletinin kaderini kendi kaderi ile bir tutan bir anlayışa sahiptir.Toplumumuzun ve Milletimizin bütün mensuplarının sıkıntı içerisinde olduğu bir süreçte yaşıyoruz. Sıkıntılar sıralandığı zaman her vatandaştan farklı farklı yanıtlar alırsınız. Ama milletimizin geniş şekilde baktığımızda ortalama sıkıntılarının ilk üçünü belirlediğiniz zaman, birinci sırada ekonomi, ikinci sırada iç ve dış güvenlik ile ilgili terör, üçüncüsü ise Adalettir. Burada geçmişten bugüne farklı farklı partilere gönül vermiş insanlarımız da olabilir. Ama 2015 Haziran seçimlerini gözardı etmemeliyiz. Bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde yani 62 Hükümet gören Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu hükümetleri seçerken kendi siyasi görüşümüze göre, yakınlığımıza göre, bölgemizin insanına göre veyahut da idolojimize göre değerlendirmelerde bulunduk ve bir siyasi partiye oy verdik. Bugüne kadar hep böyle oldu. Peki önümüzdeki seçimde böyle mi olmalı ? Eğer böyle olursa vay halimize. Türkiye’nin kaderi olmaktan çıkmış, tehdit seçimi haline dönüşmüş bir seçim yaşayacağız. Yeni Türkiye adı ile kurulmuş olduğu Türk milliyetçiliği felsefesinden koparıp, yeni bir dünya görüşünün üzerine zeminlerini gerçekleştirecek bir ülke kurmak istiyorlar. Buna Türk milleti müsade edecekmi ?Etmeyecek elbette. Çünkü Türk milleti bu coğrafyada yaşamanın bedelini ödemiş ve ödemeyi de sürdürecek yüreğe ve ferasete sahiptir. Onun için masada alınmayan ülke masada da teslim edilmeyecek kadar küçük düşünülemez. Bugüne kadar yaşadığım tüm seçimleri gördüm ki hep bu seçim kader seçimi denilmişti. Ama şimdi il başkanı olarak görüyorum ki artık kader seçimi değil bir tehdit seçimi yaşayacağız. Bugün Adalet ve Kalkınma partisin oy vermiş veya CHP’ye oy vermiş insanlarımız elbette vardır. Onlardan ricamız, istirhamımız beklentimiz ülkemizin geleceğini düşünmeleridir. Bugün iktidarda olanlar vaatlerini ne kadar tutuysa gelecekte de o kadar tutacaklardır. Bizim toplumumuzdan bir tek ricamız var,  bunlarla hesaplaşmak gerekir. Güçlü görünebilirler ama aldanmayın. Önümüzdeki seçim bir kader seçimi değil tercih ve referandum gibi bir seçim olacaktır.” dedi.

Sancaktepe ilçe örgütünün düzenlediği istişare toplantısı daha sonra MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak kısa bir konuşma yaptı. Torlak şöyle konuştu : ” Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin hepinize selamlarını getirdim. Bu bölgenin Milletvekili olarak zaman zaman çeşitli sıkıntıları burada çeşitli kesimlerle istişare yaparak öğreniyorum. Muhtarlar ile konuşuyorum. Bu bölgede imar sorunu had safhada devam ediyor. 2b sorununu biliyorum. Elektrik kesintileri ile ilgili sıkıntıları ve uyuşturucu problemlerini de biliyorum. Biz bu sıkıntıları MHP olarak meclise taşıdık. Çeşitli önergeler verdik ancak samimi olmayan yetkililer ve bakanlar dolayısı ile netice alamadık. Ben bu konular ile ilgili dosyayı sizlere sunacağım. Önemli bir süreç yaşıyoruz. AKP 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Geldiğimiz noktada Güneydoğu bizden koparıldı. Orada Devlet yok. Üzülerek söylüyorum ki orada güvenliği PKK sağlıyor. Orada kendi adliyelerini kurmuş bizim vatandaşlarımızı kendi mahkemelerinde yargılamaktadırlar. Şimdi sizlere soruyorum ?  15-17 yaşındaki öğrenci gençlerimizi 10 yıl gibi bir süreçle cezalandırmak gibi bir gücünüz var ama güneydoğuda PKK’ya cevap verebilecek gücünüz yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüktür. AKP’den de büyüktür. Ama ricamız bu olanları görün. AKP’ye oy vermiş olabilirsiniz. Allah için söylüyorum dün söylediğinin tam tersini yaptıklarını görün. Türkiye’yi bölelim mi? Eğer bunu istemiyorsak 7 Haziran çok önemlidir. Herkes takkeyi, şapkayı önüne koyup düşünmelidir. Eğer bunlar aynı oyu alırsa üzülerek ve bilerek söylüyorum içinde yaşayan biri olarak diyorum ki bu ülke tamamen bölünecektir. Buna müsade etmememiz lazım. Cumhurbaşkanımız başkanlık diyor 400 milletvekili istiyor. Şimdi sormazlar mı adama demezler mi ki Demokratik sistemde neyi yapamadınız da başkanlık diye diretiyorsunuz. Yasama elinizde yürütme elinizde herşeyi yapıyorsunuz. Başkanlık sistemine ne gerek var. Eğer 4o bin insanın katili elini kolunu sallayarak dolaşsın diyorsanız gidin AKP’ye oy verin. Ama Hayır bundan rahatsızız diyorsanız MHP’yi yukarı taşıyın. ” dedi.

Daha sonra muhtarlar söz alarak sorunları ile ilgili bilgiler aktardılar.

 

 

Share
#

SENDE YORUM YAZ