Son Dakika


ZONDEF ve Pendik Zonguldaklılar Derneği işbirliğiyle ‘Hemşehri Buluşmaları’ kapsamında Pendik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Zonguldaklılar Gecesi” yoğun bir katılımla gerçekleşti. Madenciler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte tamamı maden işçilerinden oluşan madenciler orkestrası ve korosu performanslarıyla katılımcıları kendilerine hayran bıraktılar.
‘Madenciler Haftası’ vesilesiyle Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) ve Pendik Zonguldaklılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Zonguldaklılar Gecesi” yoğun bir katılıma sahne oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, ZONDEF Genel Başkanı Ziya Öncan ve yönetimi ile birlikte PENDEF yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Pendik Zonguldaklılar Derneği Başkanı Murat Taşçı ve yönetimi ile çok sayıda Pendik’te ikamet eden Zonguldaklılar katıldı.
‘Hemşehri Buluşmaları’ kapsamında Pendik Belediyesi ev sahipliğinde, 10 Aralık Cumartesi akşamı düzenlenen saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak söz alan Pendik Zonguldaklılar Derneği Başkanı Murat Taşçı, başta ZONDEF Başkanı Ziya Öncan ve yönetimi olmak üzere, geceye katkı sunan tüm sponsorlara ve desteklerinden dolayı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında dernek faaliyetleri hakkın bilgi paylaşımında bulundu.
MADEN KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİN RAHMET VE MİNNETLE ANILDI
Bir süre önce meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin rahmet ve minnetle yad edildiği programda söz alan ZONDEF Başkanı Ziya Öncan ise, ZONDEF Yönetim Kurulu Üyeleri, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve ekibi ile geceye katkı sunan sponsorlar başta olmak üzere, tüm katılımcılara katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ZONDEF olarak gerçekleştirdikleri faaliyet ve hedeflerini anlatarak, büyük bir coşkuyla gerçekleştirdikleri hemşehri buluşmalarının önemi ve gerekliliğine vurgu yaptı.
ZİYA ÖNCAN, “ZONGULDAK İLİMİZİN KÜLTÜRÜNÜ VE GELENEKLERİNİ PENDİK VE İSTANBUL’A TAŞIMAYA VE BURADA YAŞATMAYA GAYRET EDİYORUZ.
ZONDEF olarak İstanbul genelinde, Pendik Zonguldaklılar derneği olarak Pendik özelinde her daimi hemşerileriyle bir araya gelemeye gayret ettiklerini de sözlerine ekleyen başkan Ziya Öncan, “Zonguldak ilimizin kültürünü ve geleneklerini Pendik ve İstanbul’a taşımaya ve burada yaşatmaya gayret ediyoruz. Hem federasyon olarak, hem dernek olarak etkinliklerimiz ve hemşehri buluşmalarımız gerek etkinlik olarak, gerek katılım ve nitelik olarak artarak devam edecektir.” dedi.
BAŞKAN AHMET CİN, “HEMŞERİ DERNEKLERİMİZE OLAN DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”
Programda konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de, hemşehri dernekleri işbirliğiyle belediye olarak yürüttükleri kültürel ve sosyal faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında, hemşehri buluşmalarının gelen talepler doğrultusunda artarak devam edeceğini ifade ederek, “Diğer derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza olduğu gibi hemşehri derneklerimize de her türlü destek ve katkıyı sunmaya devam ediyoruz. Hemşehri buluşmalarımız da bunun bir parçası. Pendikte bu tür etkinliklerimiz insanlarımızın bir biriyle kaynaşmaları ve komşuluk ilişkilerinin daha da üst seviyeye çıkması açısında bizim için çok önemli. Bu nedenle hemşehri derneklerimizin faaliyet ve etkinliklerine destek vermeyi sürdüreceğiz.” dedi
MADENCİLER ORKESTRASI VE KOROSU NEFES KESTİ
Sanatçı Samet Açıkgöz’ün de sahne aldığı etkinlikte konuşmaların ardından sahne alan tamamı maden işçilerinden oluşan dünyanın ilk ve tek Madenciler Korosu, profesyonel sanatçılara taş çıkartacak nitelikte sergiledikleri performanslarıyla tüm katılımcıları mest ettiler.
Fuaye alanında yöresel ürünlerin sergilenip, katılımcılara çorba ve ayran ikramının yapıldığı Zonguldaklılar gecesi Madenciler Korosu Konseri’nin ardından hatıra fotoğrafları çekimleriyle sona erdi.
BENZER HABERLER